20.5 PonPa/2 - FC PaKa 0-1 (Miesten Vitonen)

22.05.2023

FC PaKa haki vieraspisteet Muhokselta tiukan väännön jälkeen lukemin 0-1.

Otteluun valmistautuminen ei saanut optimaalista avausta monen pakalaisen kaaduttua sairastelun tai loukkaantumisten vuoksi. Vihulaisen rosterissa komeili useampi ns. yläkerran ukko eli apuja nälkäistä karhulaumaa vastaan oli selvästi haettu PonPan ykkösjoukkueesta, joka porskuttaa Kolmosessa voitosta voittoon tällä hetkellä. PaKa vastasi PonPan pelisiirtoon kutsumalla apuun kokeneita sotaratsuja, joiden aktiiviset pelivuodet olivat suurin piirtein silloin, kun muu porukka oli juuri oppinut kävelyn alkeet. Ei siinä.

Itse peli ei ollut millään mittarilla kaunista tai järkevää, mutta tulosurheilu on välillä sellaista. Paka pyrki pelaamaan keskikentän kautta palloa vaihtelevin menestyksin osin vastatuulen vaikeuttamana ja vastustaja keskittyi yksilötaidon tuomiin etuihin. Nuori urheilulahjakkuus Pesämaan Mikko esiintyi mallikkaasti avauksessa vasempana pakkina avaten peliä konkarin ottein, tarjoillen jopa läpisyötön Johnille, jonka yritys valitettavasti epäonnistui. Tätä ylellisyyttä kesti n. vartin verran, ennen kuin vastapuolen terminaattorit antoivat kunnolla runtua Mikon koiville useaan otteeseen, luonnollisesti sääntöjen mukaisesti, niin kuin Vitosessa on ollut tapana. Ei näin. Mikon tilalle kirmasi ikinuori Sami, joka meinasi melkein tehdä maalin viime kaudella Nelosessa. Vaihdon myötä PaKa joutui tekemään organisaatiomuutoksia kentällä siirtämällä mm. Othmanin koutsin topparipariksi muodostaen näin ollen Vitosen nopeimman topparikaksikon. Pirttipoika pääsi vihdoin ja viimein omalle tontille laitapuolustajaksi kirmaamaan kuin nuori varsa kevätlaitumella. Puolustus olikin rautaa läpi ottelun ja iso kiitos siitä kuului myös Villelle, joka hoiti hommansa taas kerran mallikkaasti. Kaksi peliä ja nolla päästettyä maalia, tarvitseeko enempää sanoa.

Hyökkäyspuolella taas John oli vaarallinen läpi ottelun, vastustajan laitapakilla oli kiireinen puhde yrittäessään saada kiinni Johnia ilman palloa ja pallon kanssa. Toivottavasti KEV ei kaappaa kyseistä pikakiituria riveihinsä. Hinnasta voidaan toki neuvotella. PonPa hallitsi aavistuksen enemmän ensimmäistä puoliaikaa, mutta toisella puoliajalla PaKa sai ottelua enemmän hallintaan PonPan vahvistusten keskittyessä liikuttamaan enemmän suutaan kuin jalkojaan. Maali syntyi vapaapotkukuvion seurauksena, jonka Sakke kävi runttaamassa ei taidolla eikä tuurilla, vaan voimalla sisään. Loppuajan PaKa pelasi fiksusti puolustaen tiivisti, vastustaja toki loi muutaman vaarallisen paikan, mutta niistä selvittiin kuivin housuin. Erityismaininta debyytin tehneelle Antti Karjalaiselle, joka paini mallikkaasti kymppipaikalla. Kakkua odotellaan seuraaviin treeneihin. 

Pelin tulos oli se, mitä lähdettiin hakemaan ilman turhia kainosteluita, vieraspelit ovat olleet jostain syystä haastavia kautta PaKan aikojen. Kotimatka oli taas aavistuksen lyhyempi voiton myötä kuin menomatka. Nyt tulevana viikonloppuna on luvassa nannaa kahtena peräkkäisenä päivänä Kuusamon sametilla, kun vastaan asettuu ensin lauantaina LiPK ja sunnuntaina Hercules/Young boys. Kaikki siis silloin Kuusamon urheilukentälle nauttimaan hyvästä tarjoilusta niin kentällä kuin kentän laidalla.

+++ Ville Heikkinen

++ Saken kikat ja maali

+ koko muu porukka


Kokoonpano: Ville Heikkinen, Eemil Pesämaa, Mikko Pesämaa, Niko Pirttijärvi, Jere Pyhäranta, David Bigabwa, Oliver Ratcliffe, Othman Saber, Sakari Mustonen, Sami Vähäkuopus, Antti Karjalainen, John Lubambo, Ville Koski

 
03.11.2023Kesäkauden 2023 päättäjäiset
11.10.2023P14-joukkue Ykkösen mestariksi!
15.08.2023Alkusarja päätökseen (Miesten Vitonen)
19.06.2023P 11 Pudasjärven turnaus 17.6.
13.06.202310.6 OuJK - FC PaKa & 11.6 FC PaKa - JPJ (Miesten Vitonen)
07.06.202311.6 Jalkapallopäivä
29.05.2023FC PaKa-LiPK & FC PaKa-Hercules (Miesten Vitonen)
22.05.2023P14 tappiottomana sarjan kärjessä
22.05.202320.5 PonPa/2 - FC PaKa 0-1 (Miesten Vitonen)
14.05.2023P11 Rovaniemen turnauksessa

Siirry arkistoon »