Edustuksen Rovaniemen futsalharrasteturnaus

20.03.2024

Edustus aloitti niin sanotun kilpakautensa etupeltoon käyden pelaamassa futsalharrasteturnausta Rovaniemellä lauantaina 16.3.2024. Yhteensä turnaukseen osallistui kymmenen joukkuetta, jotka olivat ympäri Pohjois-Suomea. Joukkueet olivat jaettu kahteen lohkoon, minkä jälkeen siirryttiin jatkopeleihin.

Kaksi ensimmäistä peliä olivatkin tasaisia ja niistä ensimmäisestä saavutettiin 2–1 voitto. Toisessa pelissä päästiin jo ensimmäisen kymmenen minuutin aikana jo 4–1 johtoon, mutta tämän jälkeen vastustajat rankaise viimeistellen 4–6 tappion Pallokarhuille. Muutaman tunnin tauon jälkeen päästiin turnausta jatkamaan parilla ottelulla. Näissä peleissä karhulauma hallitsi palloa mielin määrin ja vei ottelut nimiinsä 5–1 ja 7–0. Sijoitus oli lohkossa toinen tasa pistein lohkovoittajan kanssa ja jääden lohkovoittajasta yhden maalin maalierolla.

Viimeisen lohkopelin jälkeen alkoikin heti seuraava matsi puolivälierissä. Tässä vastustaja iski napakasti pari vastahyökkäysmaalia, jotka olivat liikaa kolmatta peliä puoleentoista tunnin sisään pelanneelle FC PaKa:lle. Ottelun loppupuolella iskettiin vielä kavennus 2–1:een, mutta siihen loppukiri hyytyi, vaikka vastustaja tarjoili virheiden myötä kahteen kertaan kymmenen metrin viivalle palloa. Siis lopulta sijoituttiin jaetulle 5–6 sijoille turnauksessa.

Reissun anti oli sekä pelaajien että valmennuksen mielestä hyvä, vaikka turnaus tyssäsi puolivälieriin. Jokaisessa pelissä kurinalaisesti noudatettiin valmentajien ohjeita halliten palloa ja rakennellen maalintekopaikkoja rauhassa. Tästä on hyvä jatkaa kesää kohti ja suunnata ajatuksia vähitellen kohti sarja-avausta 28.4 Ouluun.