10.6 OuJK - FC PaKa & 11.6 FC PaKa - JPJ (Miesten Vitonen)

13.06.2023

10.6 OuJK - FC PaKa 2-2

Maalit: Ammi x2

Alkusarjan kevätkauden huipennus päättyi 2-2 tasapeliin Oulun Pateniemen sametilla. OuJK ja FC PaKa kärsivät molemmat ensimmäisen pistemenetyksensä tällä kaudella.

Ottelun lähtökohdat olivat herkulliset kärkikamppailuun, sillä molemmat joukkueet olivat siihen asti pelanneet virheettömän sarjan. FC PaKa marssitti kentälle nuoren ja raamikkaan joukkueen keskipituuden ollessa n. 170 cm sulka päässä, kun taas vastustajan mörssärilauman keskipituus lähenteli 190 senttimetriä. En tiedä, oliko asialla yhteyttä huhuihin, joiden mukaan oululaisten vesijohtoveteen lisätään kasvuhormonia. Pelin idea oli siis selvä; nopeus ja taituruus vastaan raaka lihallinen voima ja fysiikka. Tämä peli osoitti, että jalkapalloa voi pelata monin eri tavoin, eikä tänään kummassakaan ollut vikaa. OuJK:n maalit syntyivät ns. vanhan kansan opein; ensimmäinen pitkästä sivurajaheitosta, josta FC Stoken kulta-aikojen sivurajaspesialisti Rory Delap olisi ollut kateellinen, löysi tiensä pilkun kohdille ja sieltä vastustaja tuikkasi vuoden 1998 Suomi-Unkari-meiningin mukaisesti nahkakuulan kuusamolaisten verkkoon. Toinen oululaisten maali syntyi ottelun lopussa jälleen sivurajaheiton jälkeen, josta pallo palautui laitapelaajalle, joka toimitti upean kierteisen pallon Villen ja Pirtin ulottumattomiin vihun ehtiessä ensin käyttämään päätään kerrankin oikein. 

PaKan peli rullasi kuin unelma suurimman osan ajasta perustuen nopeaan pallon ja vastustajien liikutteluun. Abdel viimeisteli upeasti kaksi maalia, osin pakotettuna koutsin uhatessa vaihtaa pelipaikkaa puolustavampaan rooliin jos ei tehoja ala kuulumaan. Ottelussa nähtiin upeita syöttökombinaatioita sekä rauhallista, pallovarmaa pelaamista. Paremmalla viimeistelyllä olisi voitto irronnut tästä reissusta. Vastustaja oli selvästi kokeneempi porukka, joka luotti omaan suoraviivaiseen taktiikkaansa, osin pakotettuna PaKan prässin alla. He saivatkin luotua muutaman paikan, jotka puolustus ja Ville hoitivat. Ottelun käännekohdaksi muodostui PaKan osalta 2-1 johtomaali, jonka jälkeen oma avauspelaaminen alkoi sakkaamaan vastustajan luodessa painetta ylöspäin; niinpä jouduttiin turvautumaan pidempään palloon useammin, kuin olisi ollut tarve. Näillä keinoin vastustaja pääsi mukaan peliin ja onnistuikin luomaan painetta maalille. Eli siis loppujen lopuksi tasuri ei ollut huutava vääryys, mutta toivottavasti karhulauma on taas kokemuksen rikkaampi siinä asiassa, kuinka pelata fiksusti johtoasemassa ja luottaa omaan tekemiseen loppuun saakka. Onko mitään vaarallisempaa kuin olla yhden maalin johtoasemassa jalkapallopelissä?

Tuomaripeliin kantaa ottamatta toivottavasti kyseinen herra ei jatkossa vihellä näin tiukkoja kamppailuja, ainakaan kuusamolaisten pelatessa. Oululaisten keskinäisiä vääntöjä voi mielellään viheltää. Ottelussa nähtiin monta rajua tilannetta, varsinkin kotijoukkueen kapteenin toimesta, joita voisi kuvitella näkevänsä korkeintaan youtube-videoissa hakusanalla red card tai vaihtoehtoisesti seuraamalla African Nations Cupia. Jalkapalloa on huomattavasti mukavampaa pelata ehjin jaloin ja muutenkin pelaajien turvallisuuden luulisi olevan ensimmäinen asia tuomarin tehtävissä. 

+++Abdel

++Oliver

+David

Kokoonpano:

1 Heikkinen Ville | MV
4 Pirttijärvi Niko | C
5 Bigabwa David
7 Meriläinen Jaakko
8 Riipinen Mikael Kristian Kalevi
11 Pyhäranta Jere
13 Lubambo John
14 Koski Ville
17 Takkinen Mikko
19 Mustonen Sakari Veli Erik
21 Pesämaa Eemil
23 Vähäkuopus Jere-Matias
24 Turkia Nuutti
25 Pesonen Mika
31 Ammi Abdelmoghit
37 Karjalainen Antti
39 Ratcliffe Oliver


11.6 klo 15 FC PaKa - JPJ 4-1

Maalit: Jere V., Ammi, Nuutti, John

Jo perinteeksi muodostuneen tuplaotteluviikonlopun kruunasi Pakan kotipeli, eikä puitteet hienolle jalkapallotapahtumalle olisi voineet olla paremmat. Historian ensimmäisen Jalkapallopäivän kunniaksi oli ohjelmaa ja tarjoilua luvassa oikein urakalla. Junnut aloittivat aurinkoisen päivän taitokisojen merkeissä ja tarjoilupuolella viriteltiin hattarat, metrilakut (kiitos Candytown Kuusamo), mokkapalat ja makkarat valmiiksi. Kuuman kesäpäivän virkistyksen tarjosi Life, elektrolyyttijuomaa oli saatavilla koko kansalle ilmaiseksi myyntipisteeltä.

Itse ottelusta, Joku Paikallinen Joukkue saapui 13 pelaajan voimin Kuusamoon ja yritti pysytellä karhulauman vikkelän pallon siirtelyn perässä. Eilisestä pelistä ei ollut jäljellä kuin muisto vain, sillä kuusamolaisten rautainen fysiikka alkoi vasta lämpeämään kunnolla tähän otteluun. Niin kuin vanha diesel, kerran kun vauhtiin pääsee, niin kyllä se jaksaa vaikka maailman ääriin. Ehkäpä väitteet kuusamolaisista hitaasti lämpiävänä kansana ovatkin osittain perusteltuja. Kokoonpanossa tapahtui luonnollista kierrätystä Nuutin avatessa laidalla ja Meriläis-Jaakon avatessa topparin tontilla muodostaen Vitosen pisimmän topparikaksikon Pirtin kanssa.

Ensimmäistä maalia ei tarvinnut odottaa kauan, sillä se syntyi jo kahdeksannella minuutilla Jere Vähäkuopuksen upean nousun seurauksena. Seuraava maali syntyikin melkein heti perään Abdelin jatkaessa maalitehtailuaan. JPJ yritti kunnialla laittaa kampoihin, mutta joutui toteamaan kuusamolaiset liian vahvoiksi pallon kanssa, eikä vastustajalla ollut montaa paikkaa. Niinpä ensimmäinen puoliaika mentiin aika lailla kotijoukkueen komennossa. Toisella puoliajalla ottelun tempo hieman laski, mutta siitä huolimatta pakalaiset saivat luotua paikkoja useampaan maaliin. Nuutti rikkoi toisen puoliajan kuparisen viimeistelemällä varmasti takaviistosyötöstä sisään ja samalla kyseessä oli myös Nuutin ensimmäinen maali edustuksessa! Hyvä Nuutti. Maalin jälkeen kotijoukkueen puolustuksessa sattui harvinainen nukahdus vastustajan laittaessa pitkän pallon toppareiden selustaan; topparin palautus Villelle jäi hieman torsoksi ja vastustaja pääsi väliin kiittämään tilaisuudesta ja viimeisteli kylmän viileästi pallon sisään. Välillä näitä sattuu. John onneksi rankaisi melko nopeasti lukemat neljään yhteen; John teki myös aivan ällistyttävän maalin hienon syöttökuvion päätteeksi, mutta oli karvan verran paitsioasemassa. Myös mainittakoon Karjalais-Antin maalipaikka, josta olisi ollut makoisa tehdä maali ja ottaa yliote veljesten välisessä maalikisassa tällä kaudella. Jaakko pelasi varman pelin topparin paikalla välttäen turhan höntyilyn, keskimäärin on kivempaa juosta pallon kanssa kuin ilman. Eemil oli jälleen varma laitapakkina ja Ville väläytteli syöttötaitoaan laidalla. Nuorten pelaajien esiinmarssia on ollut ilo seurata ja toivottavasti se jatkuu yhtä väkevänä läpi kauden. Nyt karhulauma vetäytyy huilimaan juhannuksen ajaksi ja onkin sitten valmiina seuraavaan koitokseen Oulussa Herculesta vastaan 2.7.

+++John

++Nuutti

+Jaakko

Kokoonpano:

1 Heikkinen Ville | MV
4 Pirttijärvi Niko | C
5 Bigabwa David
7 Meriläinen Jaakko
8 Riipinen Mikael Kristian Kalevi
11 Pyhäranta Jere
13 Lubambo John
14 Koski Ville
17 Takkinen Mikko
21 Pesämaa Eemil
23 Vähäkuopus Jere-Matias
24 Turkia Nuutti
25 Pesonen Mika
31 Ammi Abdelmoghit
32 Ervasti Antti
37 Karjalainen Antti
39 Ratcliffe Oliver
99 Shateb Othman Saber
28.04.2024OUJK - FC PaKa 28.4.2024
01.04.2024Futsal Puulaaki
20.03.2024Edustuksen Rovaniemen futsalharrasteturnaus
02.02.2024Tyttöfutis starttaa!
02.02.2024Kuusamon Pallo-Karhut valittiin Pohjois-Pohjanmaan vuoden seuraksi 2023!
27.12.2023Pallo-Karhut ehdolla Vuoden Urheiluseuraksi 2023.
03.11.2023Kesäkauden 2023 päättäjäiset
11.10.2023P14-joukkue Ykkösen mestariksi!
15.08.2023Alkusarja päätökseen (Miesten Vitonen)
19.06.2023P 11 Pudasjärven turnaus 17.6.

Siirry arkistoon »