Valmennus: Tatu Korkalainen ja Jere Pyhäranta

Joukkueenjohto: Ville Karjalainen, Tommi Kajava

Huolto: Antti Karjalainen

Sarjataulukko

5.7.2020 FC PaKa-FC Kemi 2-0

Lauri Määttä pelataan
hienon hyökkäyksen päätteeksi puolittaiseen läpiajoon ottelun ensimmäisellä minuutilla! FC Kemin Maalivahti torjuu Laurin laukauksen, mutta T.A.T.U. Korkalainen pamauttaa paluupallon ilmasta vuorenvarmasti
vihulaisen maaliin! 1-0 FC PaKalle!

Hei sun heilu Ville!

Erinomaista vapaasti valitsemaanne
vuorokaudenaikaa arvoisat tuulenpuhaltamat niittyvillat ja hieman tanakammatkin koillismaalaista jalkapalloylpeyttä kannattavat korret. FC PaKa sai tuplapeliviikonloppunsa päätteeksi ja sunnuntai-iltapäivän kunniaksi vitosdivarin kärkikamppailuun vastaansa FC Kemin. Alla oli
maistuvat kolme vieraspistettä Oulusta lauantailta. Tappiottomasti kautensa aloittaneet joukkueet väänsivät paremmuudesta Kuusamon kauneimmalla tekonurmikentällä koleahkossa mutta aurinkoisessa kesäsäässä.

Kotijoukkueen maalinsuulla huispasi
yksinoikeudella Serveri Määttä. Alakerrassa aloitti sekoitus kokemusta ja tulevaisuuden näkymiä, eli nelikko Othman-Karjalainen-Pitkänen H-PikkuPeso. Keskikentän alemmassa keksinnössä filosofisia keskusteluitaan harrasti kaksikko Tornberg-Heikkilä, ylemmässä keksinnössä Pyhäranta ei niistä niin perusta. Laidoille vapautettiin kauhua herättämään HopeaSilver ja Lauri Ötökkä Määttä. Ja kärjessä itsevalt... itseoikeutetusti Tatu Korkalainen. Myös kaikki vaihtopelaajat tekivät ottelussa ansiokasta työtä ja saivat kaikki mukavasti vastuuta. Tästä piti huolta polveaan jälleen lepuuttamaan joutunut suuri kapteeni Anselmi Pitkänen, joka siis johti orkesteria tällä kertaa penkin puolelta. Anselmin polvi on muuten kerännyt nestettä
jo sikäli reilusti, että tohtii jo epäillä onko sitä päässä enää
yhtään.

Vastassa tiedettiin olevan kova joukkue, jonka riveistä löytyy jopa liigapelaajia köyhän miehen jalkapallosta eli futsalista. Näppäriä ja pallotaitavia kavereita, joiden kanssa olisi oltava yhtä tarkkana ellei jopa tarkempana kuin
toinen valmentajistamme on ollut keskioluen kulutuksensa suhteen. Mainittakoon erikseen kemiläisten numero 7, Suarez Enderson. Tämä Etelä-Amerikkalainen sambaaja on kuulemma voittanut jossain päiväntasaajan tuolla puolen kansallisia futsalsarjojen maalikuninkuuksia ja hänen pitäisi olla meikäläisten kaltaisille rytmitajuttomille vähäpojille täysin pitelemätön kaveri. Näppärä toki olikin, mutta mutta... Hänpä viettikin ensimmäisen puoliajan totuttautuen kuusamolaiseen ilmastoon ja elämänlaatuun vaihtopenkillä.
Muita vaihtopelaajia kemiläisillä ei mukana ollutkaan, joten aika kapealla rosterilla lähti Väyrys-Paavon naapurit onneaan kokeilemaan.

Ensimmäinen maali syntyi todellakin kotijoukkueen toimesta ja niin nopeasti ettei edes tämä otteluraportti
ehtinyt tilanteeseen mukaan. Kirjoittaja oli tässä vaiheessa vasta luomassa yleistä tunnelmaa ja jännitettä, raportoimassa joukkueiden ennakkotunnelmia, keräämässä arkistoistaan nokkelia sutkautuksia jakeksimässä katteettomia ylisanoja kotijoukkueesta. Myös kemiläiset
kilpaveljemme yllätettiin totaalisesti housut kintuissa, lähinnä valmentajavelhojemme Pyhäräntä-Korkalainen ja nuoren huimapään Lauri Määtän toimesta. Tämän jälkeen vierasjoukkuekin sai toinen toisiaan auttaen pelishortsit jalkaan ja taisipa joku onnistua ihan rusetin teossakin nyörien osalta.

Ottelu eteni koko ensimmäisen puoliajan tasaisena vääntönä. Kemiläiset olivat pallotaitavia ja pitivätkin enemmän palloa. Mitään varsinaista ideaa joukkueen
hyökkäämisessä ei kuitenkaan ollut, eikä vaarallisia tilanteita
kotijoukkueen maalille syntynyt. No, joku paikalla olleista voisi todeta, että vastustajan sivuvapari jakson puolivälin paikkeilla oli vaarallinen. Mutta ykkösveskarin paikan ylivertaisuudellaan Vilho Karjalaiselta ryövännyt huipputalenttimme Serveri Määttä totesi pallon
lentorataa arvioidessaan, että sehän osuu yläristikkoon. Ei hätää pojat.Puoliajalle lähdettiin maalin johtoasemassa ja, kuten todettua, vailla suurempia huolenaiheita.

Toisen puoliajan tapahtumat voidaan paketoida siistiin kääreeseen neljällä plussalla ja yhdellä miinuksella.
Tehdäänpä siis siten.

+ Piskuiset mutta sitäkin

hintelämmät laitapelaajamme oikeassa laidassa, PikkuPeso ja HopeaSilver, laittoivat kentälle vaihdetun futsaltähti Endersonin totaaliseen nippuun yksin, yhdessä ja erikseen. Erinomaista työtä molemmilta! Sillä on sanottava, että liukas oli kaveri. Ja sen kerran kun suojaus petti,

+ maalivahtimme Serveri torjui Endersonin puolittaisen läpiajon upeasti ja kotijoukkue säilytti johtoasemansa.

+ Janne Ka-kultakurkku-java kuulutti urheilukentän yleisömääräksi pitkälti toista sataa! Kiitos kaikille lipun ostaneille!

+ Henri the Pitkä teki aikuisuransa ensimmäisen sarjamaalinsa jatkamalla Tatun lähettämän vapaapotkun
maalin edestä verkon perukoille. Hienoa Henri! Ottelua oli tässä vaiheessa pelattu 70 minuuttia, eivätkä Merilapin pojat tästä enää toipuneet.

– Othman loukkasi jalkansa ikävän näköisesti pallontavoittelutilanteessa. Nivelsidevamma ja “nilikka on nut kibiä vaha aikaa.” Parane pian Hotman!

Yhteenvetona voidaan todeta, että tämä oli kotijoukkue FC PaKalta ehjä ja järkevä ottelu. 2-0 voitto sarjan kärkikamppailusta oli nimenomaan koko joukkueen voitto.
Yhtenäisyys ja koko joukkueen hyvä puolustuspelaaminen olivat voiton avaimet. Vastustaja oli teknisesti ja yksilöiltään taitavampi, muttajoukkueena aseeton. Onnistujia kotijoukkueesta olivat etenkin laidalla hienosti pelanneet Silver ja Pesonen. Joukkueesta ei kuitenkaan löytynyt
heikkoa lenkkiä, joten kaikki karhut vaihtopelaajia myöten ansaitsevat kehut suorituksestaan. Ja myös Anselmi, jonka vaihtoruletti pyöri tehokkaasti ja hyydytti vastustajan. Tästä on hyvä jatkaa tappiottomana kohti seuraavan viikon koitosta, joka käydään ihan tuossa Kolarissa.

Kiitos ja anteeksi

4.7.2020 Hercules/Young Boys-FC PaKa 1-5

Antropologinen retkikuntamme, jota jatkossa FC PaKaksi
kutsuttakoon, matkusti viime lauantaina tutkimusmatkalle Oulun Pateniemeen. Pohjoisen vitosdivarin hegemoniakamppailussa asettuivat vastakkain paikallinen Hercules ja Koillismaan helmi FC PaKa.

Lähtökohdat otteluun lupasivat mannaa vierasjoukkueelle. Olihan alla sarjan avauksesta haettu maukas 1-9 vierasvoitto Oulun Tarmosta ja kolmen viikon ottelutauko, jonka aikana pelaajat keskittyivät fysiikan kohentamiseen ja valmentaja Pyhäranta oluen juomiseen. Kaikki mallillaansiis.

Oman lisämausteensa otteluun toivat olosuhteet. Sangen
heikkolaatuinen luonnonnurmi, sekä juuri ennen ottelua pauhannut ukkosmyrsky, joka muutti kentän vesijuoksuareenaksi tekivät lähtökohdista hivenen haastavat.

Vierasjoukkue lähti otteluun täydellä pöytäkirjalla. Pieniä
viilauksia kauden avausottelussa käytettyyn kokoonpanoon oli tehty, osinolosuhteiden pakosta, osin kokeilunhalusta. Pelaaja-valmentajistamme toinen, Totu ( Nimi muutettu ) oli nimittäin päättänyt lähteä heti koronarajoitusten höllennyttyä Madagaskarille vuotuiseen rintalihasten
vuohenmaitokäsittelyynsä. Samalla mies vietti aikaa huippusalaisessa laboratoriossa, jossa valmistellaan miehen nimeä kantavaa ” koutsin kosketus” kosmetiikkasarjaa. Lisäksi avausottelun kokonaan pelannut Ville Karjalainen voitti tällä kertaa hutunkeiton Anselmia vastaan;
Karjalainen polveaan potevan Holokin kanssa valmennusosastolle, ja Anselmi pienillä sievillä jaloillaan kirmaamaan vesisateeseen.

Serveri aloitti totuttuun tyyliin maalissa. Laitapakkeina avauksessa häärivät Othman ja Pikku-Peso. Toppariparin muodostivat Sosson Susien juniorimyllyn uusimmat helmet Henri ja Anselmi. Pelaajaprofiililtaan nämä nuoret soturit ovat lähes identtisiä: Molemmat nopeita, teknisiä jahyvän potkutekniikan omaavia. Oikeasta miesten ainoa ero on siinä, että Henrin ei tarvitse valehdella kertoessaan kaikille olevansa 190 cm pitkä. Keskikentän keskimmäisessä keksinnössä aloittivat kohta jo viidentoista vuoden kypsään ikään ennättävä Joni Kivijärvi ja balettitanssijan kepeyttä ja niittomurskaajamaista tehokkuutta pelissään yhdistävä Otto Tornberg. Vasempana linkkinä viiletti Jere Vähäkuopus.
Oikeassa laidassa kipitti hopeinen monikärkiohjus Joni Silver.
Legendaariselle kymppipaikalle oli istutettu kevään ylioppilas ja viime kauden parhaana pelaajana palkittu Lauri Määttä. Kärkeen Tatun (Nimi ei muutettu ) poissaollessa aseteltiin partamannekiini Sakke Mustonen. Sakke kommentoikin rooliaan joukkueessa kansainväliselle vedonlyöntiyhtiölle pelinjälkeisessä puhelinhaastattelussa seuravasti: ”Joo. Avauksen miehiä tässsä nykyään ollaan.”

Valmentajagurumme Jere Pyhäranta ohjeisti joukkiotamme peliä edeltävässä palaverissa välttämään turhia riskejä, ja pelaamaan vain laadukkaasti tuloksesta. Joukkue lähtikin parhaansa mukaan suorittamaan annettua taktiikkaa. Epäilen tosin, että kovin kummoisia highlight-sommitelmia ei kentällä olisi nähty, vaikka olisi yritettykin.Sen verran heikossa kunnossa kenttä myrskyn jäljiltä oli.

Ottelun ehti vanheta 19 minuuttia, kun Sakari Mustonen haistoi tilaisuutensa isoihin otsikoihin koittaneen. Kuin kanahaukka peltopyytä vaanien Sakke tarkkaili vastustajan maalivahdin epävarmuutta jalalla. Kun iskun paikka lopulta koitti oli uhri tässäkin tapauksessa täysin vailla mahdollisuuksia. Röyhkeä riisto maalivahdin jalasta, ja pallo
jälleen kerran vasemmalla jalalla pirttiin, 0-1! Ensimmäisellä
puoliajalla nähtiin vielä kaksi osumaa vierailijoiden toimesta, joista molemmista vastasi maaginen Lauri Määttä. Puoliaikatulos turvallisesti 0-3.

Toisella puoliajalla nähtiin kaksi todellista euromaalia.
Ensimmäisestä vastasi kotijoukkueen Tatu Timosaari 55. peliminuutilla. Aivan täysin käsittämätön puolivolley keskiympyrän kaarelta painui viheltäen yläkulmaan. Maalin jälkeen taputtivat molemmat joukkueet. Tuskin tulen enää toista kertaa livenä ainakaan vastaavaa osumaa
todistamaan. Pekkaa pahemmaksi ei jäänyt myöskään meikäläisten neljäs osuma. Joni Kivijärvi osoitti, ettei ole tullut miesten peleihin vain sakin jatkoksi: Pari vastustajaa kahville vajaassa kolmessakympissä, kaksi askelta maalia kohti, ja BOOOOOM! Pallo yläriman kautta sisään.
1-4, ja peli oli käytännössä taputeltu. FC Pakan viidennen maalin kävi viimeistelemässä eleettömän varmasti peikkojuoman aiheuttamasta vapinasta juuri ja juuri pelikuntoon katkokävelytetty koutsi Pyhäranta.

FC PaKa kierrätti koko ottelun pelaajia ansiokkaasti, ja kaikki
pöytäkirjaan merkityt nimet saivat myös peliaikaa. Erityismainintana nostettakoon esille taistelukääpiö Ollilan paluu parrasvaloihin. Mies vietti nimittäin kolme viikkoa tyrannimaisen työnantajansa Remontti Säkkisen toimitusjohtajan valuämpärissä vankeudessa. Seuraikoni
Karjalaisen kanssa lahjoimme kuitenkin tämän rakennusalan moniottelijan päästämään käpsän vapauteen uutta vatupassia ja tekaistua urakkasopimusta vastaan.

Kaikkinensa ottelua voisi luonnehtia hyväksi ja kypsäksi esitykseksi,jossa tulos oli tyyliä tärkeämpää. Paikoitellen peli oli aikamoista roiskimista puolin ja toisin, mutta kolme pistettä taskussa oli riemastuttavaa lähteä kotia kohti.

Loppuun vielä kertaalleen koko FC PaKan puolesta lämpimät onnittelut Mikko Takkiselle, joka puuttui ottelusta juuri ja juuri hyväksyttävän syyn vuoksi. Mies nimittäin asteli ottelupäivänä avioliiton satamaan.
Onnea tuoreelle avioparille!

-C-

14.6.2020 Outa/2-FC PaKa 1-9

Hyvät lukijat, nyt kun jalkapallokausi on taas lähtenyt
rullaamaan korona-pandemian laannuttua Suomessa ja FC PaKan edustusmiehet ovat päässeet takaisin viheriöille pelihommiin on aika aloitella jälleen suureen suosioon nousseita otteluraportteja.

Sunnuntaina 14.6 FC PaKan miehet lähtivät kovan treenijakson jälkeen bussilla kohti Oulua, jossa vastaan asettui OuTa/2. Matka sujui ilman ongelmia, pysähdyttiin Koillisportilla pienelle välipalalle ja takaisin tien päälle. Ouluun saavuttiin hyvissä ajoin ennen pelin alkua ja näin
varmistettiin ettei ennen kentälle menoa olisi enää bussijalkoja, myöskään vanhimmilla pelaajilla. Ukot koppiin ja varusteiden vaihtoon. Lämmittelyn ohessa huoltaja-guru Antti otti huomioon vihun maalivahdin avauspelaamisen ja oli viestinviejänä pelaajille. ``Ei tuu muuten pitkälle´´ Antti sanoi, ja pelaajat, valmennusryhmää myöden ottivat tästä kopin.

Ensimmäinen puoliaika kerkesi hädin tuskin alkaa, kun Lauri Määttä kävi iskemässä kuusamolaisille ottelun avausosuman vain kahden peliminuutin jälkeen. Avausmaalin jälkeen OuTa/2 ei saanut pelistä otetta ja karhulauma riisti pallon toisensa jälkeen aiheuttaenpäänvaivaa vastustajan puolustukselle. Ottelua oli pelattu 14 minuuttia
kunnes Ötökkä Määttä kirjautti itselleen toisen osuman, ja tästä ei kulunut minuuttia pidempään kunnes kalareissuiltaan toipuva Jere Pyhäranta painoi pallon maaliin kolmestakympistä, 0-3 kuusamolaisille. Ensimmäisellä puoliajalla ei enempää merkittäviä tapahtumia tullut ja
erotuomari vihelsi pilliinsä puoliajan merkiksi. Toiselle puoliajalle FC PaKa palasi hyvillä mielin ja pyöritys sen kuin jatkui OuTan päädyssä. 53 minuutilla OuTan Wardhere Abdikamal pääsi yllättämään kuusamolaisten puolustuslinjan ja pinkoi läpiajoon ja teki maalin hyvän pelin pelanneen
Severi Määtän selän taakse, 1-3. Kuusamolaiset eivät tästä takaiskusta hätkähtäneet, enemmän taisi ennen peliä harmittaa se, kun mankka unohtui kotiin, niin kopissa kuunneltiin Saken laulua. FC PaKa jatkoi vyörymistään kohti oululaisten maalia ja se tuotti tulosta, Takkisen
Mikko paineli läpiajoon 59 minuutilla ja pallo maaliin. Vyöryminen senkuin jatkui, OuTa oli aivan mankelissa ja Tatu pääsi hyvään vauhtiin pallon kanssa, pallo ohi vastaan tulleen maalivahdin kohti Joni Silverin jalkaa ja peliväline tyhjään rysään 72 minuutin pelin jälkeen, 1-5. 81minuutilla tuulen nopea Mikko Takkinen oli jälleen yksin oululaisten
maalivahtia vastaan ja pallo tyylipuhtaastiverkon perukoille.
Kuusamolaiset riistivät pallon oululaisilta kerta toisensa jälkeen ja supervaihtomies Sakari Mustonen niitasi kolme kertaa, KOLME KERTAA, pallon ohi OuTan maalivahdin vain kolmessa minuutissa, liekkö se jo uusi ennätys Suomessa. Lopputulos siis tylyt 1-9 ja kolme pistettä bussikyydillä Kuusamoon.

FC PaKan pelit jatkuvat 4.7 Oulussa ja heti perään 5.7 Kuusamossa.