FC PaKa-LiPK & FC PaKa-Hercules (Miesten Vitonen)

29.05.2023

FC PaKan kotiavaus tarjosi vauhtia ja vaarallisia tilanteita ja ennen kaikkea paljon onnistumisia hyökkäyspäässä. Kuusamolaiset jatkavat yhä tappiottomana neljän ottelun jälkeen sarjassa.

27.5 FC PaKa - LiPK 8-2

Maalit: Othman Saber 4x, Oliver Ratcliffe 2x, Jere Vähäkuopus ja David Bigabwa

Pitkälle odotukselle saatiin viimein palkinto, kun nuori karhuryhmä pääsi kirmaamaan kotilaitumelle tuulisessa säässä. Vastaan asettui toinen nallelauma Limingasta, jossa näytti kokoonpanolistassa olevan yhtä monta Kärsämää kuin entisaikojen PaKassa Pitkäsiä. Kotijoukkueen kokoonpanolista pullisteli pelaajista ja viimeisimmätkin pakalaiset näyttivät heräävän talviuniltaan kesän peleihin. Toivottavasti sama trendi jatkuu myös vieraspelien osalta. Koutseilla oli kerrankin positiivinen ongelma valita optimaalisin avauskokoonpano päivän peliin.

Peli itsessään alkoi välittömästi PaKan komennossa, eikä vastustajalla ollut mitään nokan koputtamista asian suhteen, paitsi vastapuolen valmentajalla tuntui olevan paljonkin asiaa tuomarille; tästä yksipuolisesta dialogista tuli palkinnoksi keltainen pääsiäiskortti. Ottelu ei ehtinyt kauaa vanheta, kun alkoi tulikuuma Hotman show, jota yleisö oli sankoin joukoin jonottanut näkemään; tyylipuhdas hattutemppu eli knalli alle varttiin, ehkä jopa maailman nopein hattutemppu selostaja Anselmin mukaan. Othman oli ilmatilan ruhtinas käyttäessään päätään taitavasti useampaan otteeseen, maalit syntyivätkin tarkkaan hiottujen kulmakuvioiden päätteeksi. Ei kolmea ilman neljättä, tuumasi Othman ja ennen kuin peli oli ehtinyt vanheta puolta tuntiakaan tilanne oli jo selkeä 4-0 kotijoukkueelle. Pallo liikkui hyvin kotijoukkueen osalta erilaisin syöttökombinaatioin ja sitä kauan odotettua kierrättämistä tapahtui myös muualla kuin Prisman takapihalla. Vanha viisaushan on, että pallo liikkuu nopeammin kuin pelaaja (pois lukien John ja Nuutti) ja näin ollen tiloja alkoi löytymään vastustajan väleistä. Hieman tarkemmalla syöttötyöskentelyllä ja ensimmäisillä kosketuksilla jälki olisi voinut olla vielä tehokkaampaa, mutta peli oli jo aika lailla taputeltu. Maalin makuun pääsivät myös Jere Vähäkuopus, jonka tulista tulisempi laukas painui vastustamattomasti verkkoon, Oliver kahdella maalilla, joista toinen oli melkoinen taidonnäyte ja ehkä jopa Ollin tavaramerkki; rytminmuutoksella ohi vastustajista ja peliväline reppuun. David onnistui vihdoin ja viimein avaamaan maalitilinsä, huhu kertoo, että olisi ollut uran ensimmäinen maali. Toivotaan, ettei tarvitse odottaa yhtä kauan seuraavaa.

Toinen puoliaika ei ollutkaan ruusuilla tanssimista, kotijoukkue sortui liiaksi passiivisuuteen ja tyydyttäytyi hyvän olon tunteeseen. Vastustaja sisuuntui ja onnistui pitämään palloa selkeästi enemmän ja luomaan vaarallisia maalipaikkoja. Kotijoukkueen topparipari yllätettiin housut kintuissa hienolla murtavalla syötöllä eikä vastustajan nopea kärki erehtynyt viimeistelyssään jättäen Villen voimattamaksi maalillaan. Lopussa vastustaja vielä sieventeli lukemia tulisella vedolla rankkarialueen rajalta alakulmaan. Toki karhulauma onnistui muutaman maalin räppäämään uuniin, mutta ensimmäisen puoliajan energisyys ja yhtenäisyys jäi valitettavasti koppiin.

+++ Othman show

++ Eemil Pesämaa, vahvaa ja kypsää suorittamista laidalla. Ei uskoisi kaverin olevan vielä peruskoulussa

+Oliver

Kokoonpano: Ville Heikkinen, Eemil Pesämaa, Niko Pirttijärvi "C", Jere Pyhäranta, Mikko Takkinen, Jere Vähäkuopus, David Bigabwa, Othman Saber, Oliver Ratcliffe, Sakari Mustonen, John Lubambo, Abdel Ammi, Mikael Riipinen, Joseph Byamungu, Mika Pesonen, Nuutti Turkia, Ville Koski, Jaakko Meriläinen

28.5 FC PaKa - Hercules/Young Boys 9-1

Maalit: John Lubambo 3x, Sakari Mustonen 2x, Abdel Ammi 2x, Jere Pyhäranta, Oliver Ratcliffe

Sunnuntaina vastaan asettui Herculeksen kakkosjoukkue Young Boys, joka nimen perusteella oli kaikkea muuta tai sitten oululaisilla on kieroutunut huumorintaju. Veikkaan jälkimmäistä. Viikonlopun toinen ottelu alkoi sateisissa merkeissä ja kokoonpanon kierrätystä oli havaittavissa; Oliver pääsi näyttämään kyntensä kärjessä Saken jäädessä ensi kertaa tällä kaudella nollille lauantain pelissä. Urheilumaailma on raaka. Abdel avasi laidassa ja nuori topparilupaus Peso avasi topparin tontilla Pirtti-pojan päästessä jälleen kirmaamaan tukka hulmuten vasenta laitakaistaa pitkin. Myös valmennuspuolella oli tapahtunut muutos; Sami vapautettiin tehtävistään tärkeämpiin hommiin kehittämään nuoria tulevaisuuden lupauksia Rovaniemelle ja sillä aikaan naftaliinista kaivettiin esille vanha kunnon Anselmi, joka olisi voinut hyvin hypätä topparin tontille samalla oven avauksella sekä teräspolvi-Jaska. Kaksikko otti tiukan jo 1990-luvulla hyväksi havaitun brittein saarilta opitun johtamistavan käyttöön piiskaten kentälle nälkäisen karhulauman. 

PaKa jatkoi siitä mihin jäi lauantaina ekalla puoliajalla. Ei mennyt kauan, kun maalihanat aukesivat; John oli heti alussa ahneella päällä ja lopulta onnistuikin painamaan kokonaisen hatullisen. Hyvä John. Peli oli hidastempoista ja kotijoukkueen hallinnassa mentiin pääosin. Ottelu tarjosi runsaasti kotijoukkueen maalipaikkoja, mutta isäntien harmiksi suurin osa päättyi joko avustavan lipunnostoon tai maalipuiden väärälle puolelle. Viimestelyharjoituksia jatkettaneen harjoituskentän puolella tulevalla viikolla. Jos törmäätte Sakkeen kaupungilla, muistakaa kysyä paitsiosäännöstä. Sakke sisuuntui onneksi penkityksestä sen verran, että maaliverkot heiluvat kahdesti. Pelin lopputulos oli tottakai loistava, mutta kaksinumeroiset loppulukemat eivät olisi olleet vääryys. Erityismaininta joukkueen yleismiehelle Antti K:lle, joka debytoi maalissa toisella puoliajalla. Antti hoiti mitä pitikin hoitaa. Nuoret saivat paljon vastuuta ottelussa, Nuutti hoiti tonttinsa mallikkaasti ja toisella laidalla Ville väläytteli muutamaan otteeseen pallollista osaamistaan. Miku pääsi muutaman kerran maukkaaseen maalipaikkaan, mutta ei kehdannut omien sanojensa mukaan tehdä maalia, sillä olisi muuten joutunut myöntämään koutsi-Anselle vapaapäivän. Parempi näin. Vastustaja pääsi kerran rokottamaan pitkästä pallosta, mutta ei siitä sen enempää.

Viikonlopun tuplapelit tarjosivat varmasti yleisölle koko rahan edestä (0e pääsylippu) viihdettä ja ennen kaikkea maaleja. Onnistumisia oli pitkä liuta ja tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa tuplakoitosta, josta ensimmäinen pelataan Oulussa OuJK:ta vastaan 10.6. Luvassa on tiukka kärkikamppailu Pateniemen sametilla, molemmat joukkueet ovat voittaneet kaikki tämän kauden kamppailunsa. Seuraavana päivänä on luvassa kotipeli ja jalkapallon juhlaa; virallisen Jalkapallo-päivän kunniaksi urheilukentällä on tapahtumaa klo 12-14 seuran taitokisojen merkeissä (parhaat palkitaan CandyTownin lahjakorteilla) huipentuen edustuksen peliin JPJ:ta vastaan klo 15. Paikan päällä on myös hattarakone, kuuma grilli täynnä makkaraa ja muuta mukavaa. Tervetuloa kaikille, kentällä nähdään!

+++ Luodut maalipaikat

++ John

+ Meriläisen keskitykset

-hukatut maalipaikat

Kokoonpano: Ville Heikkinen, Eemil Pesämaa, Niko Pirttijärvi "C", Jere Pyhäranta, Mikko Takkinen, Jere Vähäkuopus, David Bigabwa, Othman Saber, Oliver Ratcliffe, Sakari Mustonen, John Lubambo, Abdel Ammi, Mikael Riipinen, Antti Karjalainen, Mika Pesonen, Nuutti Turkia, Ville Koski, Jaakko Meriläinen

15.08.2023Alkusarja päätökseen (Miesten Vitonen)
19.06.2023P 11 Pudasjärven turnaus 17.6.
13.06.202310.6 OuJK - FC PaKa & 11.6 FC PaKa - JPJ (Miesten Vitonen)
07.06.202311.6 Jalkapallopäivä
29.05.2023FC PaKa-LiPK & FC PaKa-Hercules (Miesten Vitonen)
22.05.2023P14 tappiottomana sarjan kärjessä
22.05.202320.5 PonPa/2 - FC PaKa 0-1 (Miesten Vitonen)
14.05.2023P11 Rovaniemen turnauksessa
14.02.2023FC PaKalle Respect-palkinto
04.01.2023FC PaKa ottaa käyttöön MyClubin

Siirry arkistoon »